Dualit

I över 70 år har Dualit erbjudit kvalitetsprodukter som konsumenterna älskar och här på Homebaze hittar du ett stort utbud av deras produkter. Dualit påbörjade sin resa på 40-talet då grundaren Max Gort-Barten köpte en fabrik och påbörjade tillverkningen av deras första produkt, en cocktailshaker. Det fortsatte sedan med deras värmeelement som även gav ljus utöver värme. Det är utifrån den produkten som namnet Dualit kom till. I vårt sortiment hittar du brödrostar, mixers, vattenkokare, elvispar och kaffemaskiner.

Varumärket Dualit har kommit att förknippas med en hög kvalitet och en klassisk design som uppskattats världen över. Deras brödrost anses vara Rolls Roycen av brödrostar och detsamma gäller för alla deras produkter. Produkterna monteras med största noggrannhet och med den omsorg som krävs för att leverera en produkt som både är fin och funktionell. Den klassiska designen ser du i alla deras produkter och ger en stilren produkt som håller en hög kvalitet och standard.

0 träffar.

Historien bakom Dualit-produkter

Dualits historia sträcker sig ända tillbaka till 40-talet då grundaren Max Gort-Barten köpte en fabrik i England. Den första produkten han tillverkade var en cocktail-shaker och därefter ett element som gav både värme och ljus. Han kallade elementet för ”Dual Light Heater” och det är från denna produkt som Dualit fick sitt namn.

Några år senare, mer specifikt 1952, utvecklade Max Gort-Barten designen på den numera klassiska Dualit-brödrosten, det var en brödrost som rymde hela sex brödskivor. Hans design inkluderade även en timer och en manuell spak så att man enkelt skulle kunna föra upp sitt bröd. Denna funktion gjorde att man kunde ha kvar sitt bröd i brödrosten och hålla det varmt tills man skulle äta det.

På 60-talet utvecklades Dualit-brödrosten så man även hade möjligheten att ställa in hur mycket man ville att brödet skulle rostas. Dualit tog inte enbart fram denna brödrost, man tog även fram toasters som var till för större bröd. På 70-talet ökade populariteten för Dualits brödrostar och på 80-talet närmast exploderade efterfrågan för brödrostarna från Dualit och varumärket expanderade ännu mer.

Dualit idag

Varumärket är över 50 år gammalt men fortsätter att leverera produkter i en hög kvalitet och standard till sina kunder. Dualit har idag ett stort sortiment av köksprodukter och många produkter ser annorlunda ut idag mot vad de gjorde på 50-talet. Kvaliteten är densamma eller till och med bättre idag. Som ett exempel monterar de sina brödrostar för hand. På samma sätt som Dualit monterade dem under varumärkets början. De fokuserar på att leverera en produkt som kan passa in i alla kök och hem.

Brödrostarna kommer med mellan 2 och 6 fack och smarta funktioner som smuluppsamlare för att underlätta för stora familjer att äta frukost tillsammans. Deras vattenkokare kommer med alla tänkbara säkerhetsfunktioner utan att det påverkar deras klassiska utseende. Väljer du en produkt från Dualit får du en kvalitet som gör att den håller för många år framöver. Samtidigt har de lagt en stor vikt vid att erbjuda sina kunder färger och varianter som inte ser ut som alla andra produkter idag.

En brödrost kan då bli en färgglad klick i köket eller passa ihop med skåpluckorna du valt ut för det. Ett kök och hem där du kan kombinera färger, stilar och former då Dualit tillverkar sina produkter med likartat utseende. För att de ska matcha med varandra och passa ihop.

Dualits produkter i olika färger och varianter

En av fördelarna med att välja en produkt från Dualit är att de kommer i olika färger och varianter. Färger som är svåra att hitta hos andra varumärken men som passar in i ditt kök och hem. Deras produkter kommer då både i de klassiska färgerna men även i mer färggranna alternativ. Behöver du en gul brödrost, hittar du det i vårt sortiment av Dualit produkter. Är det mer dova färger eller rostfritt stål som passar in i ditt kök, går även det att hitta. För en högre kvalitet monterar Dualit en del produkter för hand.

Brödrostarna från Dualit är ansedda att vara världens bästa. De har självklart alla moderna säkerhetsfunktioner och låter dig välja rostningsgrad till perfektion. Dock är det inte enbart deras brödrostar som är uppskattade. Vattenkokare, mixers och elvispar kommer alla med moderna funktioner och även i modern eller klassisk design. Alla hem och kök kan bli finare och mer praktiska med produkter från Dualit.

Dualit hos Homebaze

Du ska aldrig behöva välja mellan en vacker och en funktionell köksmaskin eller produkt. Hos oss på Homebaze hittar du ett stort sortiment av produkter från Dualit. Ditt hem kan inredas efter ditt tycke och din smak, tack vare att produkterna tillverkas i flera färger. Samtidigt vet du att produkten du har valt ut håller en hög kvalitet och inte enbart är en inredningsdetalj. Låt ditt hem och kök få det utseendet du vill för att känna dig hemma. En brödrost, elvisp och vattenkokare som matchar i form, design och färg låter dig få alla köksprodukter i samma serie. Alla hem blir mer kompletta när ditt kök ser ut som du tänkt dig det.

Dualit är ett varumärke i högsta kvalitet med lång erfarenhet av att leverera produkter som konsumenterna älskar. Upptäck skillnaden när du använder en produkt ifrån Dualit och vilken kvalitet den håller här hos oss. Välj de färger, former och varianter du känner att ditt kök skulle bli finare med. Majoriteten av Dualit-produkter görs i vit, svart, röd och silver.