Ångerrätt och öppet köp

Kunden har alltid 14 dagars ångerrätt enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal från den dagen du tar emot försändelsen. Önskar du under denna tid returnera varan för återköp skall du maila kundtjanst@homebaze.se för att erhålla en retursedel.

Outlösta sändningar eller sändningar som returneras på grund av leveranshinder hos mottagaren omfattas ej av ångerrätten.

Ångerrätten gäller endast om produkten och originalförpackningen är i oförändrat skick men kunden har enligt lag rätt att hantera varan i den mån det krävs för att kunna säkerställa dess egenskaper och funktion. Vid nyttjande av ångerrätten har vi rätt att göra avdrag motsvarande den värdeminskning som uppstått till följd av att kund har hanterat varan i större omfattning än som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion. Värdeminskningen bedöms från fall till fall. Ångerfristen börjar löpa från den dag kunden har tagit emot produkten.  
 

Vid ångrat köp står du för returfrakten på 79 kr. Vid köp av större varor som möbler & mattor som inte kan skickas med vanligt ombud blir returfrakten från 149kr till 399kr beroende på storlek och vikt.
Returfrakten dras av vid återbetalningen till dig. Återbetalning sker till det konto som angavs vid köpet. Innan du genomför en retur behöver du kontaka kundservice för att få en förbetald returfraktsedel skickad till dig tillsammans med tillhörande returblankett.


Varan ska vara komplett tillbaka till oss vilket innebär att tillbehör, bruksanvisning, produktförpackning, inneremballage mm skall inkluderas i returen.

Du som kund står för risken om produkten skadas när den fraktas tillbaka till oss, vid eventuell skada av retur kan ej full ersättning utlovas. Tänk därför på att förpacka varan väl.  Använd ytteremballaget du fick varan i. Sätt inte fraktsedeln direkt på själva produktförpackningen.

Homebaze erbjuder även alltid 60 dagars öppet köp. Vid öppet köp inom 60 dagar gäller obruten förpackning och ovan nämna villkor för ångrat köp.

 

Returfraktkostnad

Returfraktkostnaden vid returer är 79 kr. Returfrakten dras av vid återbetalningen till dig. Återbetalning sker till det konto som angavs vid köpet. Innan du genomför en retur behöver du kontaka kundservice för att få en förbetald returfraktsedel skickad till dig tillsammans med tillhörande returblankett. Homebaze tar inte emot returer mot postförskott.

Paket som måste hämtas på paketombud, eller paket skickade med postförskott har vi ingen möjlighet att hämta ut. Om paket ändå skickas till paketombud kommer paketet att gå i retur till avsändaren.

 

Byte av varor

Byte av vara hanteras som en retur. Du returnerar de varor du vill byta och gör en ny beställning i vår webbshop.

Om du betalat de varor du ska returnera med Klarna Faktura så kan du ”Rapportera retur” genom att logga in på Klarna.se eller i Klarnas app så pausas förfallodagen på fakturan i väntan på att returen behandlas. På så sätt behöver du inte ligga ute med pengar.