Satake – Professionella knivar, stekpannor och grytor från Japan
Satake är en japansk knivtillverkare som tagit Sverige och resten av världen med storm. Här hittar du ett stort utbud av professionella
japanska knivar stekpannor och grytor i gjutjärn från Satake.
Active Filters:
Rensa filter
Visar 1–20 av 35 resultat
Satake – En japansk knivmakare
Satake startades 1947 i Seki City, Japan av Yasuyoshi Satake och hans son Yoshiro Satake.
Idag drivs företaget av Yasuhiro Satake (tredje generationens knivmakare) och företagets vision är densamma idag som vid starten 1947, att skapa professionella japanska köksknivar med hög precision och lång hållbarhet. Satakes huvudkontor och fabrik ligger beläget i Seki City som passande nog brukar kallas för Knivens huvudstad.
Olika knivar från Satake
Satake tillverkar knivar för många olika ändamål och hos Homebaze hittar du följande knivserier:
Satake Kuro
Kuro är en knivserie gjort i damaskusstål med en hamrad design som ger ett rustikt och genuint intryck. Knivarna i denna serie är tillverkade i materialet VG-10 som är ett rostfritt knivstål av hög kvalité. Knivhandtagen i denna serie är gjorda i bränt rosenträ som polerats för att få en mjuk yta med bra grepp.
Satake Ame
Hur beskriver man bäst knivserien Ame? Balans, Styrka och Kraft är ord som väl beskriver denna typ av kniv. Namnet på serien kommer från det japanska ordet för regn och tittar du på knivbladet ser du tydligt att regn har varit en stor inspirationskälla när denna kniv skapades. Knivbladet är handgjort och består av inte mindre än fem lager AUS10 stål. Handtaget är gjort i kanadalärk och har ett ändstycke i rostfritt stål.
Satake Houcho
Houcho (kniv på japanska) är en prisvärd knivserie från Satake. Detta är en traditionell knivmodell med en diskret design som är en vanlig syn i köket hos en japansk familj. Dessa knivar har som alla knivar från Satake en vass knivsegg och en bra balans. Handtaget är gjort i magnoliaträ och knivbladet är gjort i rostfritt stål med hög kolhalt. Priset på dessa knivar, i kombination med dess egenskaper, gör Houcho till en storsäljare och en favorit hos alla som gillar att laga mat.
Japanska knivar
Vad är det egentligen som skiljer japanska knivar från europeiska knivar? En skillnad är eggen på kniven. Japanska knivar tenderar att ha en tunnare, skarpare och hårdare knivsegg vilket ger en fin snittyta. Japanska knivar brukar också slipas i en brantare vinkel på cirka 12-15 grader.
Homebaze utbud av Satake knivar
Hos oss hittar du många produkter ur Satakes sortiment. Vi har knivar, gjutjärnsgrytor och stekpannor som alla håller samma höga klass. När du beställer från oss har du alltid fri frakt på beställningar över 499 kr.