Dualit – en historia om mer än brödrostar

Från cocktailshaker till köksemperium

Ljudet av frukost, vad är det för dig? Kanske är det pås-prassel, du lägger ner två smörgåsar i brödrosten och för ner dom i brödrosten. Efter en stund när de är gyllenbruna och krispiga så poppar de upp, redo för pålägg. Det skrapande ljudet när smörkniven möter det gyllenbruna brödet. En av de mest igenkända frukostprodukterna som finns, påstår vi, är Dualits brödrostar. Här berättar vi Dualits historia. En historia om mer än bara brödrostar.

Alla brödrostar från Dualit är handbyggda på fabriken i England. Kul att veta är att brödrostarna är så pass handgjorda att varje brödrost har ett individuellt märke från personen som har monterat ihop just den.

Dualits framgångssaga börjar redan på 1940-talet, då Max Gort-Barten köper en fabrik för att tillverka en av hans många uppfinningar varav den första uppfinningen är en cocktailshaker. Den andra är ett element som har dubbel funktion, värme och ljus, som kallas ”Dual Light heater” – det var så  företagets namn kom till. Hans första framgångsrika produkt är en brödrost som han tar patent på 1946. Från 50-talet och framåt har produktportföljen utvecklats och utökats; Dualits produkter har spritt sig från kommersiella kök och kockar till det mer privata köket hos personer som vill ha fina kvalitetsprylar som drar ögat till sig.

Peek and pop – få alltid perfekt rostat bröd

Dualits unika (?!) Peek and Pop*-funktion tillåter dig att kolla om brödet är rostat till din belåtenhet samtidigt som brödet rostas vidare. På så sätt avbryter du inte rostningen i onödan utan kan bara kasta ett öga på smörgåsarna och sen bestämma dig. Att trycka upp brödet eller inte. De är frågan..

Dualit – mer än brödrostar

För många är nog Dualit synonymt med deras välkända brödrostar, men de har en bred produktportfölj som innehåller allt från elvisp och vattenkokare till våffeljärn. Den stilrena designen tillför något till varje kök. Vill du ha en färgklick så kan du välja bland många olika färger, eller kanske föredrar du en mer neutral rostfri variant? Du kan köpa matchande produkter, eller kanske köra en serie produkter i regnbågens alla färger. Varför inte investera i köksmaskiner som du faktiskt vill ha framme? Dualits produkter klär upp vilket kök som helst. Så istället för att snurra runt sladden på din elvisp och slänga in den längst bak i något dammigt hörn i ett skåp, ha dina fina Dualitprylar framme. En samling köksaccessoarer som piffar din tillvaro och gör att du alltid har dina produkter när till hands.

Dualit Espressomaskin 3 in 1 – unik på kaffemarknaden

Dualits Espressomaskin 3 in 1 gör dig till en hemmabarista, en hemista? Du kan skapa vilken kaffe du vill hemma i ditt eget kök: latte, cappuccino eller espresso – välj själv! Espressomaskinen är unik på marknaden då den är utrustad med Dualits patenterade multibryggsystem vilket ger dig möjligheten att välja bland malda bönor, Nespressokapslar eller Dualits egna kaffe/te-kapslar. Hur bra är inte det? Så bra att den till och med vunnit pris.

*Finns inte på alla brödrostar.

Se alla produkter från Dualit.

STÄNG

Underkategorier

500kr kvar för fri frakt
Add to cart