Bialetti – italiensk kaffetradition möter svensk fikakultur

Åtta kanter och sju steg blir en himla god kaffe

Vad är mer svenskt än att fika? Till och med ordet är unikt för det svenska språket vad vi vet. Och lika synonymt med Italien är väl en espresso? Så då tar vi de bästa av två värdar och unnar oss fika med en italiensk kaffemaskin. En italiensk klassiker både gällande design och kaffehistoria. Säg hej till Bialetti Moka Express. En italiensk kaffevän med en lång historia.

För över hundra år sen började Alfonso Bialetti resan med sina kaffemaskiner som idag glänser på marknaden av flera anledningar. Den italienska traditionen möter nutida design och spelar en kaffesymfoni utan dess like. 1933 så förändrade Bialetti kaffevanorna för stora delar av Italien, då deras mest kända produkt når marknaden. Ja, precis. Bialetti Moka Express.

Moka Express i olika storlekar

Din dagliga kafferitual

Bialetti vill göra ditt kaffedrickande till något mer. En daglig ritual där du kan avnjuta all smak och arom av kaffet med familjen, vännerna, kollegorna eller kanske vill du ha en stund mellan bara dig och din kopp. Bialetti har kaffemaskiner i olika storlekar och för olika kaffedrickare.

Bialettis mest ikoniska kaffekokare heter Moka Express. Med 80 år på nacken är det mer än befogat att säga att det är en klassiker. Elegant design möter enkel och effektiv teknik. Maskinen kokar en rik, autentisk espresso på bara några minuter. Kannan som är gjord av aluminium, har Bialettis distinkta åttasidiga form som tillåter värmen att sprida sig perfekt för att framhäva aromen i ditt kaffe. Den finns i storlek, 1, 3, 6, 9 och 12 koppar. Och hur gör man kaffe i en Moka från Bialetti? Vilket kaffe ska man använda?

Du är sju enkla steg ifrån en perfekt kopp kaffe, eller flera!

  1. Fyll den undre delen med kallt vatten upp till ventilen.
  2. Sätt i tratten och fyll den med mald espresso (inte finmalt kaffe), tryck inte till den. Om det hamnar kaffe på kanten av tratten, torka av det.
  3. Skruva på den övre delen på den undre delen. Undvik att använda handtaget.
  4. Välj spisplatta efter storleken på kannan. På en gasspis ska inte lågan vara större än botten på kannan. Lågorna ska inte komma upp på sidan av kannan.
  5. Placera kannan på spisen tills vattnet kokar och kaffe börjar komma ur mittendelen. De kommer ett gurglande ljud under denna process.
  6. När övre delen av kannan är full med kaffe, ta bort den från spisen. Hasselnötsfärgat skum kommer synas precis innan kaffet är klart.
  7. Innan du häller upp och avnjuter din kaffekopp, rör om i den övre kammaren med en lite sked för att jämna ut alla olika kaffelager för optimal smak.

Ett liv, en kaffemaskin från Bialetti

Det finns fler tillbehör till din Bialetti Moka Express. Eftersom du inte ska använda finmalt kaffe så rekommenderar vi att du använder Bialettis egna kaffekvarn för att mala bönor till ett perfekt malt kaffe att använda i Moka Express. Skummad mjölk för en latte eller varför inte ta med kaffet ut i naturen i en av Bialettis termosar.

Tillbehör från Bialetti

Bialetti French Press

Är du kanske en pressare eller lite mer av en frankofil? French-press Simplicity är en av de mest populära produkterna från Bialetti. Se hur de malda bönorna dansar runt i pressen och skapar en smaksensation. Finns i flera olika storlekar.

Se alla produkter från Bialetti.

STÄNG

Underkategorier

500kr kvar för fri frakt
Add to cart