Receptbonanza!

Spaghetti Carbonara

Ingredienser

  • 250 g Pancetta, skuret i mindre tärningar
  • 2 vitlöksklyftor, grovt krossade
  • 2 stora ägg
  • 75 g pecorino
  • 400 g spaghetti, bronsvalsad
  • Salt och svartpeppar från kvarn

SÅ HÄR GÖR DU

Koka upp ca 5 liter vatten med 2 msk salt, lägg i spaghettin och koka tills “al dente.”

Hetta upp en stor stekpanna, torrstek pancetta och vitlök på medelhög värme tills fläsket smälter ut fettet i stekpannan. Här behövs alltså inget annat fett vid stekning än det som pancettan ger ifrån sig.

Vispa upp äggen med ca 50 g riven pecorino i en skål, salta och peppra.

Sila av spaghettin, spara lite av pastavattnet.

Tillsätt spaghettin i stekpannan med lite av pastavattnet, låt koka ihop och sväng runt.

Ta av pannan från värmen, rör i äggblandningen och blanda runt alltsammans ordentligt i den varma stekpannan tills det blir krämigt.

Lägg upp på tallrik och riv över pecorino, dra över ett par rejäla varv med svartpeppar och servera direkt.

500kr left for free shipping