Konservering & Förvaring | Homebaze

Så här lyckas du med din konservering

Att konservera grönsaker och bär är något som minskat i Sverige. Förr var det mycket mer vanligt att ta tillvara på det man själv odlat, köpt eller plockat genom just konservering. Genom att konservera livsmedel så ökar man inte bara livslängden på livsmedlet utan man kan skapa en helt ny dimension av smaker.

Njut av bär och frukt året om

Hallonsylt eller svartvinbärsgelé? Det är smaken som avgör. Konservering är en spännande metod som passar bra för förvaring av bland annat frukt och bär. Tänk dig vad gott att plocka fram bärsylten under vinterhalvåret och avnjuta den på morgongröten. Man kan burkkonservera det mesta och det är enkelt att göra. Det enda man behöver tänka på är god hygien och rena burkar, bra förvaring och smaskiga bär eller grönsaker.

Konservera med stil

Hos oss på Homebaze hittar du ett stort urval av burkar och förvaring för just konservering. Alltifrån från små burkar till marmelad till stora konserveringsburkar till syrade grönsaker eller sylt.  Det finns både burkar med skruvlock eller med gummipackning med snäpplock. Du väljer det som passar dig bäst och det som skall konserveras. Smaken är som baken!