Bar | Homebaze

Professionell shaker hjälper till

Investera i de redskap som professionella bartenders använder sig utav och du är med i matchen. En god grund till en bra drink är en cocktailshaker. Men hjälp av en shaker så skakar du dina drinkar och får en jämn fördelning utav innehållet. Lägg även i is i shakern när du skakar för att servera en genomkall och god drink. Ett tips är att tillsätta äggvita när du skakar drinken för att få det där lyxiga skummet som man får när man beställer en drink på krogen.

Mät upp i mätglas!

Något annat som är viktigt för att lyckas med drinkarna är ett mätglas. I alla recept man följer så står det hur många centiliter man behöver av varje ingrediens. Att höfta när man gör en drink är ingen hit, var på säkra sidan och mät upp varje ingrediens!

Återförslutningskork behåller kvalitén


Är man en vinälskare mer än en drinknörd så finns det en del små knep även här för att ge vinet de bästa förutsättningarna för att smaka gott. Rätt glas och en bra korkskruv eller vinöppnare bidrar till att vinet får en bättre smak och karaktär. Dricker man inte upp vinet så håller det max några dagar utan kork men sätter man på en återförslutningskork på flaskan gör den att vinet bibehåller sin smak och kvalité längre.

Ett snyggt drinkset, glasunderlägg eller en ishink är en perfekt present både till unga som gammal. Något för din champagne älskande kompis är en champagneöppnare, kanske inte något man köper till sig själv men en desto roligare och lyxigare present att ge bort.

Hos Homebaze hittar man allt detta och lite till, vi erbjuder många fina redskap från varumärken som Vacuvin, Zack, Scandinavian Home och Joseph Joseph.